Wednesday, August 26, 2009

It's all about the climb

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb
-Miley Cyrus, The Climb

Aku bukan peminat Miley, mahupun Hannah Montana. Pliss..sangat Lizzy McGuire hoccay. Tapi aku suka lirik lagu The Climb ni. Menggambarkan secara tepat keadaan aku waktu ini.

Aku kan..tak pernah berfikir secara serius tentang masa depan. Maksud aku, secara serius yang betul-betul serius. Serius yang betul punya serius. Adeh susah lah aku nak explain. Tapi tu la, aku tak pernah betul2 fikir pasal tu. Risau jugak kadang-kadang bila tengok orang lain punya plan tentang masa depan. Aku selalunya akan ikut flow aje. That's how I live my life. Aku tak suka nak fikir sampai penat kepala otak. Bak kata The Beatles, Let It Be (Oh I heart The Beatles!) Senang kata aku tak serius la. Aku ada buat, tapi tak serius. Korang faham tak? huhu

Sekarang ni bila duduk sorang2, aku berdebar2. Macam-macam yang aku fikir. Sampai berkerut-kerut dahi, sangat tidak comel suda. HAHA. Terasa dalam 5 bulan akan datang ni, penuh dengan magik! Keajaiban luar biasa! Macam Ting-Ting-Ting! (teringat pulak cerita Charmed)

Lusa aku akan berpindah ke Melaka. Aku harap aku okay di tempat baru. Harapnya juga penerimaan orang di sana juga okay. Nampaknya, aku kena belajar loghat Melaker dengan Fizi, atau mungkin Fiza (eh nama korang dah dekat sama lak..nama orang Melaker memang nak sama eh? tukau lah nama aku jadi Fizo..HAHA). Aku ada azam tahun baru tentang masa depan. Ya, saat ini aku telah mula berfikir secara serius tentang masa depan. Serius tentang kerja, serius tentang study, serius tentang orang sekeliling, serius tentang diri sendiri. Yup, diri sendiri. Mawar, kau jangan nak main-main jer! Serius skang!

Banyaknye perkataan serius. Huhu.

Buat my buddies - Take, Imah, Jue, Hani, Saz, Liza dan Azrin. Terima Kasih atas wish dan doa. Kita akan berjauhan sikit pasni, Hani extra jauh, Imah laaaggiiii jauuhhh. Tapi korang 'kan selalu dekat di hati. Sob sob sob. Eceh macam jauh bebenor aku nak pegi. Hehe. Datang la melawat aku kat Melaker yer. Boleh kiter makan ikan bakau! (Sumpah burok ah loghat melaker haku)

Doakan aku ye kawan-kawan. Terima Kasih kerana membaca luahan hati aku yang sedang sangat berdebar ni.

Sekian. Selamat meneruskan ibadah puasa kepada semua.

11 comments:

Hanis Razak said...

mawar, nape pindah melaka? keje ke? anyway, good luck nanti..:D

Fatima Saiful said...

Huish..Melake is my fav place!!!sure punye pegi melawat ko..;)anyway...good luck yer ditempat baru!!nanti story2 tau umah baru..tak sabau nak dengo..:D

p/s: Anak ko nanti boh Fizo..ala2 Fizo Omar gitu..macho beb!!!

aMAZy EVE said...

mawar serius ker nk pindah ni?juh ler..nn tak leh ler bergedik2 kuar outing...bulan seploh jgn luper blk sini okeh...

amie said...
This comment has been removed by the author.
amie said...
This comment has been removed by the author.
MiSs iiMa said...

All the best cik mawar..wp ko tak cakp tp aku tau ko pun risau future after kawen kan kan hikhik..dont worry ko da hidup 25 tahun, and life gets better rite..yg pnting usaha tangga kejayaan.take care dok tmpt org..balik nt aku tontot ikan bakar..teringinnye...

fizah said...

welkam to melakaaa...:D

FIZI said...

pertama sekali kesalahan ko ialah tidak menerangkan kepada pembaca mengapa ko pindah melaka...dan ke-2. aku tidak bercakap dalam dialek melaka...tapi n9 ngehngehnegh!!

wei dpt keje kt melaka ke?
kalau pindah kedah tu make sense gak sbb bakal mertua kt sana :D

juelee said...

erk pindah sana nape mawar? pape pun all the best, payah la nak ronggeng skang, makin jauh... tapi tatap dekat die hati...

Hunny Bunny said...

laaaa korang ramai yg xtau nape mawar pindah melaka eh?? ish2 aku tau..hehe sebab dia dpt keje kat sama..KUTKM kan?? ape tah nama baru die..hehhe aku lak sebok2 bgtau org..huhu~~ emm xpela mawar..follow the flow pon ok..x semestinya kita kena plan kemain kan..sbb nnt x semua tu Allah jualah yg tentukan..tp aku sukak semangat baru ko nih! yelaa semangat baru nak keje..hehe bagus2..plan memolek..eh ape da aku ckp ni..ak sendiri pening

kaSih.CinTa.GadiS said...

ahha...
aku la org plg last bc entry ko nie yek
naseb bek ko btau mase YM aritu
klo x, sumpah aku xtau!
ok2...aku suka Melaka
nant aku dtg
ko blanje aku mkn ikan bakau yek!!
""lahabau kau mawar.."" -biasa kan diri dgn ayat mesra org melaka ni yek!hahaha...