Monday, December 13, 2010

1st Anniversary

Assalamualaikum wbt

Wahh semakin rajin nampaknya meng-apdet blog. :D

Hari sabtu haritu, 11 Disember adalah hari jatuhnya tarikh 1st enibeseri sy dan suami. Pejam celik pejam celik bukan? Sy sendiri adalah tidak percaya setahun telah berlalu dgn begitu cepat. Anyway, mengenai sambutan. Tiada apa-apa yang eksklusif seperti majlis sambutan secara gilang gemilang atau percutian ke HongKong Disneyland. Hanya berdua eh..bertiga lebih baik. Hehe. Hanya upacara makan-makan. "Eh harini enibeseri kita kan? Jom makan kat Big Plate!". HAHA sangat tidak romans suamiku :D

Big Plate ini adalah terletak di Kampung Subang. Restoran ni macam agak femes bunyiknya. Malahan sudah masuk rancangan yg sgt menggiurkan di TV3 iaitu Jalan-Jalan Cari Makan(JJCM). Harga utk setiap dish juga boleh dikatakan agak pricy, mungkin sebab big portion. Tapi, yang membuatkan sy kurang gembira adalah ambience-nya. Simple sgt. Kerusi pon kayu je. Sakit gak la bontot. HAHA poyo je. Padahal kat umah pakai kerusi kayu jugak :D Tak2, maksudnya adalah sy membayangkan restoran yg setaraf dgn harganya yang mahal dan dgn nama 'western food' dan boleh dikatakan well known (famous). Tapi, takpelah. Janji makanan super!

Ini adalah appertiser. Mushroom soup served in bun.
Sedap mak aihh! Roti lembut. Soup ada sedikit creamy. Saya suke! :)
Di sebelah itu adalah Watermelon Juice.

Tengok.. gelas juga tidak menarik! HAHA sgt demand pelanggan ini.

Btw kami adalah kongsi air. Sebab harganya RM4.80
..dan membayangkan ianya sebesar jug! :P

Main dish. Di-order oleh Abam hensem @ suami :D
Kambing Banting
(kenapa entah namanya begitu hehe)

Kambing adalah dua keping besar hokeh! Sauce adalah super!

Mashed potato tu rasanya hand made kot.
Sebab masih terasa sedikit ketul-ketulan.
Tapi nice! takdelah lembik sgt kan? Sedap sedap

Ini saya punya. Chicken Picatta.
Taknak cakap banyak. Sgt sedap!

Semua makanan-makanan ini adalah banyak. Walaubagaimanapun, kami berjaya menghabiskan sehingga licin. Tapi, ambil masa utk pergi membayar di kaunter. Sebab buncit sudah. Hehe. Kesimpulan, Big Plate adalah sedap! Tapi, tolong upgrade itu restoran jadi eksklusif sikit ye.. dan tolong jgn naik harga pulak!

Gambar terakhir. Pelanggan demand

"Selamat Ulangtahun Perkahwinan yang pertama
buat diri sendiri dan Abam hensem :)
"

Ok, itu sahaja aktiviti sambutan enibeseri yang pertama. Mesti ada yg tertanya-tanya (ceh.. suka perasan :P) di manakah Najla? - Kami meninggalkan beliau di rumah Nenek beliau. Jadi kami hanya beronggeng berduaan. Hehe.

Ni nak share sikit. Haritu tengok Semanis Kurma kat TV9. :) Bacalah doa dari ayat terakhir Surah Al-Anbiya'. Agar suami isteri terhindar dari salah faham dan perbalahan dalam rumah tangga. Doa untuk kebahagiaan rumah tangga, Surah Yusof : 31. Moga sama2 dapat manfaatnya.


Bismillah walhamdulillah.
Ya Allah, Indahkanlah rumah kami dengan kalimat-kalimat-Mu yg suci.
Suburkanlah keturunan yg membesarkan asma-Mu.
Penuhi kami dgn amal shaleh yg Engkau redhai.
Dan Peliharalah ikatan suci ini dlm naungan redha dan maghfirah-Mu.


Amin Ya Rabbul Alamin...

10 comments:

sisanizu said...

wah fewwit..happy anibeseri mawar & cik abe!! smuga bahgio

cerita-gadis-ini said...

happy anniversary mawarni!smoga bahagia...

galaxie said...

wah...setahun sudah...moga bahgia slamanya...

galaxie said...
This comment has been removed by the author.
Fatima Saiful said...

happy anniversary mawa!!!tahniah pade en suami juga yg berjaya dpt tuka...alhamdulillah~

Fizah said...

tahniah!! happy enibeseri!! blh ronggeng2 ikan bakar terapung skali skala..hihi

UmmiUmmar said...

mawa..hepi anniversary ;)

Anna Da Lady said...

:) hehe...ouh, tiggal Najla kat nenek dia ye..takpe takpe...Hepi anniversary mawar

amie hani said...

happy anniversary kak mawar dan suami..semoga bahagia dunia dan akhirat...(^_^)

dorin said...

Hepi aniversary mawar...somoga bahagia sampai bila-bila