Friday, November 12, 2010

Back on track

Assalamualaikum wbt,

Wah pagi2 sudah apdet blog. Hehe. Sebenarnya sedang mengemas beg. Bosan pula melipat baju2 yg banyak itu. Rehat kejap. Kejap je.

Sedar tak sedar sudah hampir 60hari. Huwaa cepat sungguh masa berlalu. Minggu depan dah nak masuk keje dah. Segala urat-urat M kena buang jauh2..banyak kerja bertimbun kat ofis sana. Student pulak baru lepas abis exam, bertimbunlah jg paper menanti utk dimarking. Ditambah dengan segala research, paperwork malahan tesis yg habis diconteng arang pen merah menanti utk di-correct-kan, langsung dilupakan sudah. Huhu harus bingkas bangun! Gentlemen, start your engine!

Besok akan pulang ke Melaka. Set up apa2 yg patut. Rumah sana pun lama dah ditinggalkan, ntahapajadintah. Ayah orang yg paling sedih, nak tinggalkan Najla. Ibu tak ape, selalu dah kena tinggal ngan ayah *ceh ayat sedih :D* . Jangan risau ayah, kitakan ada 3g. Eheh. Neway, agak lega telah jumpa pengasuh yg dicari. Sebelah rumah aje. Wahh kemain survey smpai Bukit Katil sana..padahal akak sebelah rumah je. Ces. Alhamdulillah, takdelah kalut sangat pagi2. 'Campak' saje Najla ke pagar sebelah. Hehe. Nama pengasuh Najla adalah Kak Eda. Sekarang sedang buat preparation untuk tinggalkan Najla dengan pengasuhnya. Almaklum 1st time tak bersama ngn ibu. Risau juga. Alhamdulillah juga Kak Eda takde masalah nak handle EBM. Berpengalaman. :))) Seribu kali lega.

Najla sudah nak masuk 2 bulan. Pejam celik pejam celik je. Cepat betul. Rasa baru semalam dok puuusshh kat labor room. Haha. Nah ibu tempekkan gambar Najla. Sedikit sebanyak. Ragam-ragam Najla. Hehe.

Muka happy. Senang hati.

Baru lepas mandi. Cepat bu, teejuukkk~!

Baru lepas minum. Kekenyangan. Burp. Syiok..terus tido atas bahu ibu.

Ok, sudah. Sambung kemas beg.

6 comments:

juelee said...

selamat bekerja mawar.... sedeykan nak tinggalkan anak? huhu aku ni gi kenek kejap pun sedey nk tinggalkan..

Naïve Näyva said...

Cute tak tentu pasal Najla ni. Jealous orang di sini. Selamat bekerja!

Imaan09 said...

cutenyeee anak ko mawar.. mmm,sangat x besh kan nak masuk kerja semula..momentum kemalasan pasti datang menggoda2!!ooohh tidaaak

dorin said...

najla pun tembun..hihi..senang la dapat sebelah umah je baby sitter. balik keje takde la terkejar2 kan.. mcm aku ni terkejar2..sampai kat nursery dekat 7.3o mlm..kesian uqael kena tggl lama2

dorin said...

najla pun tembun..hihi..senang la dapat sebelah umah je baby sitter. balik keje takde la terkejar2 kan.. mcm aku ni terkejar2..sampai kat nursery dekat 7.3o mlm..kesian uqael kena tggl lama2

Fatima Saiful said...

mcm muke ummar pon ade sket mawa...heheh~
selamat bertugas ye cekgu mawa!!!;)