Monday, January 28, 2013

Tahun baru


Hari ni dah 28 haribulan. Makcik baru nak update cerita tahun baru.. hihihi better late than never

Salam tahun baru kepada semua. tahun ni seperti tahun2 yang sebelumnya, amik balik semua azam2 tahun lepas yg tak dapek capai. byk juga kalu nak dikirakan :P cuma tahun ni, saya harap saya lebih ter-organize dalm setiap urusan seharian. ;) supaya tak semput buat satu2 keje.. hoho

Oklah, makcik ada berita nak disampaikan. Minggu ni masuk minggu ke 13 pregnancy. Alhamdulillah. kalu nak diikutkan, jarak antara gugur haritu, sebulan lebih je. Hihi. Dr ada pesan, at least 2 kali period..tak sangka pulak lekat lepas 1st period after gugur haritu. Rezekiiii :D Kalau nak ikutkan juge, kali ni mabuk dan alahan sangat dahsyat. pening kepala senantiasa dan asyik mual. rasa loya, tapi tak muntah pun. Haduiii.. kemuncaknya masa minggu ke 8. seminggu tu sangat teruk, asyik terbaring aje. tekanan darah sangat rendah dan hampir nak kena admit ward. tapi since blood test read saya ok, dr suruh balik dulu tengok kesan ubat macamane. saya pun paksa diri supaya sembuh. tanak duduk spital kekdahnya hahahah. Alhamdulillah skang alahan dan semakin berkurangan dan dah kembali cergas. :)

Kawan2, doakan kehamilan saya kali ni ye...


7 comments:

ily♥ said...

alhamdulillah....congratz mawar...najla x sabar nk jd kakak tu...hehe..take care ye...
Ms aku miscarriage dulu pun skjp je dh preggy kt faheem...eheh...

ayza ukashah... said...

wah.mawar dh ada 2nd baby to be.cngrate ...

FARHANA said...

congrats mawar...aku pun sm..lepas gugur, gap hanya sebulan lebih je..rezeki!!..Alhamdulillah..

ummie said...

insyaAllah..congratz mawar..go ibu!!

sisanizu said...

tahniah!! he he

Fatima Saiful said...

lambat aa mokcik nih wish new year~apepon semoga preknen kali nih tade ape2 masalah and ank kita sebaye!!!yeay~!!!

sisanizu said...

mawar. saje nk bgtahu.syukurlah kalau kita alahan (kalau ibu yang jenis alahan ms pregnant),,sbb alahan tu tandanya baby dlm perut sihat...sy ms yg miscarriage dulu mmg dh tergerak dlm hati seblum tu, sbb xde langsung alahan ms mgndung yg tu :(